Wij werken graag samen met ouders

Een foto voor ouderparticipatie, ouderraad, naschoolse workshops, beroepen carrousel en klassenouders

Ouders

Ouderparticipatie

Samenwerking met ouders vinden wij erg belangrijk. Er zijn verschillende manieren waarop ouders in onze school participeren. Ouders zijn hiertoe uiteraard niet verplicht, maar ervaring leert dat het voor zowel ouders als kinderen erg leuk is om af en toe mee te doen met een activiteit op school bijvoorbeeld creatieve activiteiten, de jaarlijkse kindershow en uitstapjes naar de kinderboerderij, theater Idea of een herfstwandeling met een gids van IVN

Ouderraad (O.R.)

De ouderraad organiseert diverse bijzondere activiteiten, bijv. het Sinterklaas- en kerstfeest, de avondvierdaagse en diverse wisselende activiteiten. De jaarlijkse (vrijwillige) ouderbijdrage zorgt voor de financiële middelen. De ouderraad bestaat uit 8 ouders. Voorzitter van de O.R. is Lisbeth Dijkman, de penningmeester is Bianca van Arnhem.

Naschoolse workshops

Op 5 vrijdagmiddagen per jaar bruist deBuut na schooltijd! Dan geven ouders, vrijwilligers en oud leerlingen naschoolse workshops aan de kinderen. Dat kan een éénmalige workshop zijn van een uur of een serie workshops. Sinds de start in 2013 zijn er al ontzettend veel leuke workshops gegeven, onder andere schminken, fotografie, basketbal clinic, yoga, koken, Spaans, Engels, streetdance, armbandjes knopen, mozaïeken, dammen, breien, presentatie maken met Prezi. De workshops zijn opgezet door ouders en ook de organisatie wordt door ouders verzorgd.

Beroepen carrousel

Af en toe organiseren wij voor groep 7 en 8 een beroepencarrousel. Een aantal ouders vertelt dan op school iets over zijn of haar beroep.