Nieuwspagina

Een foto over nieuws voor leerlingen, ouders en opvoeders van basisschool Daltonschool deBuut in Soest

Nieuwspagina

Berichtjes van de leerkrachten over leuke activiteiten die zijn ondernomen vindt u op onze Facebook pagina. U hoeft zelf geen Facebook account te hebben om de pagina te kunnen bekijken.

Vandaag is het de internationale dag van het milieu. STEV heeft hierover een bijpassend filmpje gemaakt.

 


Vandaag is het internationale dag voor culturele diversiteit. STEV heeft een bijpassend filmpje gemaakt over wereldburgerschap.

Tijdens de internationale dag voor culturele diversiteit is er aandacht voor samen leven. Bij STEV vieren we diversiteit en bij STEV staat het samen leren in onze mini-schoolmaatschappij centraal. Hierdoor kunnen leerlingen als wereldburgers met vertrouwen de toekomst in stappen.

 


Open ochtend op woensdag 20 maart

 


De zichtbare kracht van goed en divers openbaar onderwijs

Stichting Eem-Vallei Educatief publiceert haar Ambitieboek 2019-2023

Binnen Stichting Eem-Vallei Educatief (STEV) werken 15 openbare basisscholen samen aan goed onderwijs en een actueel onderwijsprogramma voor alle kinderen rondom Amersfoort.
De scholen liggen verspreid over Baarn, Barneveld, Bunschoten, Nijkerk, Soest, Scherpenzeel, en Woudenberg en variëren in omvang van 60 tot ruim 240 leerlingen. Bij STEV werken zo’n 200 onderwijsprofessionals. Sinds medio 2018 heeft STEV een nieuwe bestuurder, mevrouw dr. Karen Peters, met haar komst is er een herijking van de strategie ingezet. De resultaten zijn opgenomen in het Ambitieboek 2019-2023. Hiervan stelt de stichting een publieksversie beschikbaar voor alle betrokkenen en belangstellenden.

Deze publiekversie is te vinden op de website van de stichting, waar ook een korte film te bekijken is met dezelfde hoofdboodschap als die van het Ambitieboek: STEV-onderwijs gaat uit van de kracht van de maatschappelijke realiteit, waarbij we de diversiteit van onze leerlingen en hun ouders omarmen. Door zowel de verschillen als de overeenkomsten tussen mensen en culturen te erkennen en te benutten, creëren we een rijke leeromgeving, waar onze leerlingen van en met elkaar in een mini-maatschappij leren en samenleven.

STEV nodigt iedereen van harte uit kennis te nemen van de ambitie van de stichting en daarmee die van de individuele scholen. Niet alleen ouders, maar iedereen in de omgeving van de kinderen en de scholen – zoals ketenpartners, vertegenwoordigers van de gemeente en van het lokale bedrijfsleven – spelen volgens STEV een rol van betekenis als het gaat om goed openbaar onderwijs.

Om het gezamenlijke streven van de scholen zichtbaarder te maken voor die omgeving, introduceert STEV ook een stichtingbrede huisstijl met nieuwe logo’s voor de scholen die duidelijk familie van elkaar zijn. Deze huisstijl wordt komend jaar gefaseerd ingevoerd om zo min mogelijk extra kosten maken. Een doorkijkje naar de nieuwe logo’s van de scholen is opgenomen in het Ambitieboek.

 


Neem een digitaal kijkje in onze school

De tour is ook in Virtual Reality te bekijken. Hier leest u welke browser voor uw apparaat het meest geschikt is.

 


De schoolgids 2018-2019

De nieuwe schoolgids staat online. U vindt deze bij Praktisch en FAQ of download hem hier.


Powerpoint van informatie-avond

Maandag 3 september hadden we informatie-avond. Hierbij nog even de powerpoint van onze directeur. U download deze hier.


Klachtenregeling

De klachtenregeling is vernieuwd. U download deze hier.


Geeft u ook om duurzaamheid?

Wij zijn de duurzaamste school van Soest en kregen daarom van de wethouder de ‘duurzaam goed bezig duim’ uitgereikt. In dit filmpje ziet u er meer over.

 

 


Het gebouw van onze school is totaal vernieuwd. Komt u gauw een keer kijken?

We stonden in het AD van 9 september 2017! Klik hier om het artikel te lezen.